Anera Banovec

Anera Banovec autorica je SF romana „Povratak“, prve knjige iz serijala „Vibracije vremena“. Cijeli profesionalni život bavi se kreativnim stvaralaštvom, a ipak trebao je niz godina da se vrati svojoj najvećoj neostvarenoj želji, pisanju.

Rođena je u Sisku, 19. veljače 1970. i tamo je završila osnovnu i srednju školu. Godine 1995. u Zagrebu je završila TTF i postala magistra inženjerka tekstilne tehnologije. Iste godine osvojila je nagradu Grand Prix – Golden line Fashion News Opatija 95 u kategoriji visoke mode i time utvrdila svoj put u modnom izričaju koji ju je dugo vremena u potpunosti ispunjavao.

Do 2007. godine partnerica je i modni kreator u Salonu mode Banovec, kada otvara tvrtku sa stranim partnerima, još uvijek u području mode, koju vodi do 2017. Iste godine prihvaća posao voditelja proizvodnje u tvrtki Apollo, gdje ostaje sljedeće tri godine.

Godine 2020. odlazi iz Apolla i otvara svoju tvrtku Svarun World u kojoj prodaje proizvode hrvatskih umjetnika i obrtnika, a s vremenom se počinje baviti pisanjem tekstova i objava za internetske stranice, kao i pisanjem bloga i drugih članaka te njihovim prevođenjem na engleski jezik.

Iako je čitav profesionalni život u modi, veliku ljubav gaji prema pisanju, povijesti, drevnim civilizacijama i fantastičnom svijetu mitova i legendi. I upravo je svoju ljubav prema skrivenim i neistraženim dubinama naše povijesti kao i fascinaciju nepreglednim širinama svemira pokušala prikazati u knjizi Povratak i njezinim nastavcima.

„Negdje u kovitlacu silnih podataka, stručnog i manje stručnog nagađanja i moje mašte, počela se pojavljivati priča koju sam u početku skladištila za „neke bolje dane“. Međutim, nije mi dala mira. Tako je nastao Povratak, u kojemu, naravno, nisam uspjela ispričati cijelu priču pa ćete nastavak moći čitati u Dolasku. Ni u njemu nije sve rečeno i sada više nećemo govoriti o trilogiji, kakav je, recimo, bio plan, nego o seriji knjiga koje prate šest članova jedne obitelji Anunnakija koja je stigla na Zemlju, odnosno Ersetuu kako ju sami nazivaju, u pradavna vremena i genetičkim inženjeringom stvorila čovječanstvo“ kaže Anera.

Godine 2023. njezina tvrtka postaje izdavač „Povratka“, prve knjige serijala „Vibracije vremena“.

OBJAVLJENE KNJIGE