FAQ

Knjigu možete naručiti i iz drugih krajeva svijeta, no uzmite u obzir da je trošak dostave veći nego za slanje unutar Hrvatske. Dostava izvan Hrvatske moguća je samo preko Hrvatske pošte.

Cijene proizvoda na internetskoj stranici www.pogledudrugisvijet.com su maloprodajne cijene i izražene su u eurima.

Ako ste knjigu naručili, ali ju niste platili iako ste odabrali plaćanje internetskim/mobilnim bankarstvom, virmanski ili KeksPay, knjiga nije poslana sve do trenutka kada zaprimimo uplatu.

Ako ste knjigu platili ili naručili uz plaćanje pouzećem, knjigu šaljem unutar tri radna dana. Za dostave preko Hrvatske pošte, očekivano vrijeme dostave je unutar 7 radnih dana. Za GLS dostavu očekivano vrijeme dostave je 2 do 3 radna dana. Rok dostave počinje teći od dana kad ste zaprimili broj pošiljke za praćenje. Ako pošiljku niste dobili u predviđenim rokovima, molimo Vas da najprije provjerite status pošiljke prema broju pošiljke s dostavnim službama (Hrvatska pošta: 072 303 304; GLS: +385 1 2042 672), a ako ne možete doći do informacije, javite nam se na prodaja@pogledudrugisvijet.com.

Ovisno o tome gdje se nalazite ili kamo želite da pošaljemo pošiljku, nudimo opciju slanja GLS-om i Hrvatskom poštom, no za pojedine otoke i inozemstvo moguća je samo dostava Hrvatskom poštom. Ako imate mogućnost odabira, preporučujemo vam da odaberete onu dostavnu službu koju smatrate pouzdanom na svom području.

Knjige naručene s dostavom preko Hrvatske pošte šaljemo preporučeno i svaka pošiljka dobiva svoj broj za praćenje. Broj pošiljke, po predaji u poštanski ured, šaljemo vam na e-adresu, a zatim status pošiljke možete pratiti na https://posiljka.posta.hr/. Poštar će na vašu adresu donijeti pošiljku ili će vam ostaviti obavijest o preuzimanju pošiljke u poštanskom uredu. Pošiljku valja podignuti u roku od 5 radnih dana od sljedećeg dana od pokušaja dostave jer će se u protivnom pošiljka vratiti nama. U slučaju da nam se pošiljka vrati, o tome ćemo vas obavijestiti te tada ćete odlučiti odustajete li od narudžbe, pri čemu ćemo vam vratiti novac, ili želite da ponovimo slanje, pri čemu ste dužni uplatiti ponovno iznos poštarine na naš žiroračun.

Pošiljke naručene preko GLS-a unose se u sustav GLS-a te čeka se kurirov prikup pošiljke. Unosom podataka u sustav GLS-a, na svoje kontakte (broj mobitela/e-adresa) dobit ćete broj pošiljke za praćenje i očekivani termin dostave. Status pošiljke možete pratiti na stranici https://gls-group.eu/HR/hr/pracenje-posiljke.html. GLS isporučuje pošiljke sljedeći radni dan od dana prikupa. Ni prikup ni dostavu ne vrše tijekom vikenda (subota, nedjelja) te blagdana. Na dan dostave kurir GLS-a će vas nazvati te osobno ćete dogovoriti točan termin dostave. Ako ste naručili dostavu s plaćanjem pouzećem, pripremite novac za plaćanje pošiljke (ukupan iznos narudžbe) koji ćete predati kuriru prilikom dostave. Novac će potom biti uplaćen na naš žiroračun čime je vaša obveza prema nama završena.

Prikup/slanje kao i dostava vrše se isključivo radnim danima te vrijeme dostave ovisi o dostavnoj službi, raspoloživosti dostavljača/poštara i frekventnosti dostavljanja pošiljke na vaše područje. Uobičajeno vrijeme dostave GLS dostavne službe je sljedeći radni dan od dana prikupa. Uobičajeno vrijeme dostave Hrvatske pošte je 5 do 7 radnih dana za Hrvatsku te unutar 10 radnih dana za inozemstvo. Ako čekate svoju pošiljku dulje od predviđenog vremena čekanja, a dobili ste obavijest da je poslana i broj pošiljke za praćenje, javite nam se na prodaja@pogledudrugisvijet.com kako bismo provjerili status pošiljke.

Da! Bez obzira na to odlučite li se za dostavu putem GLS-a ili Hrvatske pošte, dobit ćete broj pošiljke za praćenje kako biste mogli provjeriti njezin status i okvirno vrijeme dostave.