Iva Štefančić

Tko je Iva Štefančić? Službeno sam magistra edukacije biologije i kemije te certificirana instruktorica joge za djecu i odrasle. Neslužbeno – zaljubljenica u prirodu, pokret i pisanje te aktivna tražiteljica smisla i inspiracije na svakom životnom koraku.

Moje glavne niti vodilje do sada bile su tri velike želje kojih sam svjesna odmalena: imati psa, raditi u školi i pisati knjige.

I kako sam ostvarila prvu, kroz interakciju s Bonom i educiranjem o načinu na koji on vidi svijet te što nam je sve potrebno da bismo izgradili odnos temeljen na razumijevanju i poštovanju, koji će biti dobar temelj i za sva njegova učenja – naučila sam puno o sebi i osvijestila bazu vlastite filozofije poučavanja.

Tada sam bila spremna zakoračiti u učionicu i primijeniti sve dotad naučeno – kroz rad s djecom, s pametnim mladim ljudima, kojima želim prenijeti stečena biološka i kemijska znanja, ali ih istovremeno i potaknuti na izgradnju samopouzdanja i brige o sebi. Za mene rad s djecom znači i intenzivan rad na sebi jer želimo li iznjedriti generaciju odvažnih, autentičnih i dobrih mladih ljudi, moramo prvi biti primjer za to.

Knjiga je treći san koji je, ako čitate ove retke, ostvaren, a cilj joj je nizom crtica iz moje učionice pokazati što sve možemo svi zajedno u svim našim učionicama, unutar i izvan školskih sustava s malenom promjenom perspektive i integracijom postojećih znanja.

Svojim učenicima i kolegama želim učionicu koja će biti podržavajuća za učenje, ali i zdravlje općenito. Želim nam svima zajedno jedan bolji svijet – koji možemo izgraditi zajedno, u suradnji, poštujući svoju i tuđu jedinstvenost te oslobađajući autentične verzije sebe – bez straha i bez srama.

Taj svijet počinje u nama, prelijeva se u koncept učionice, ali ju itekako i nadilazi. Zapravo, tako se i moje želje odnose na sve vas, moje čitatelje.

Želim nam da svakog dana otkrivamo nešto čime možemo ovaj svijet učiti boljim i da naša hrabrost da budemo svoji treniranjem postane naša stvarnost.

OBJAVLJENE KNJIGE