Marija Poljak

Marija Poljak rodila se kasno u noć jednog ponedjeljka 1983. godine u Ptuju. Svoje djetinjstvo provela je u malom selu nedaleko od Krapine, gdje i danas živi sa svojom obitelji. Djetinjstvo joj je bilo ispunjeno igrama na otvorenom, od čega joj je najdraže bilo trčanje za loptom, zatim svađama s mlađim bratom i poljoprivrednim poslovima koji su u ono vrijeme imali posebne čari. Često je hodala bosonoga pa joj razbijeni palci nisu bili strana pojava, kao ni odjeća zaprljana blatom.

Srednju školu i fakultet završila je u Zagrebu iz kojeg se svakog vikenda vraćala rodnoj grudi. Cijelo to vrijeme nije prestala trčati za loptom. Zaposlila se i još uvijek radi u Zagrebu. Bavila se sigurnošću hrane i ekološkom proizvodnjom hrane, a trenutačno radi u laboratoriju. Već u ranim dvadesetima podiže vlastiti vrt.

Prije svoje tridesete postaje majka dvoje prekrasne djece koje podiže sa suprugom. Tom novom ulogom u životu postala je osvještenija o važnosti zdrave hrane i zdrave okoline za ljudsko zdravlje te zabrinuta zbog postupaka odraslih koji to zdravlje ugrožavaju. Tako su nastali temelji ove priče koju držite u rukama.

Na početku je to bila samo još jedna priča ispričana djeci prije spavanja, a onda je postala više od toga i završila je na papiru. Priča je dugo stajala u ladici gotovo zaboravljena, Marija joj se tek povremeno vraćala sve dok se jednog dana nije ohrabrila i dala prijateljici na čitanje. Tog dana pokrenuli su se kotačići koji se više nisu mogli zaustaviti i zahvaljujući njima ti, dragi čitatelju, danas u ruci držiš ovu priču.

Marija je danas, uz ostale uloge, autorica ove knjige, ali i dalje ona koja voli provoditi vrijeme u prirodi, čeprkati po zemlji u svom vrtu, putovati, fino jesti, aranžirati cvijeće, smijati se, družiti se i ona koja i dalje trči za loptom.

OBJAVLJENE KNJIGE