Marija Vlahović

Marija Vlahović rođena je u Rijeci 18. 3. 1993. godine kao treće i najmlađe žensko dijete u obitelji. Pohađala je Osnovnu školu A. G. Matoša u Novalji na otoku Pagu, a nakon toga završila je Opću gimnaziju Bartula Kašića u gradu Pagu. Godine 2011. upisuje Učiteljski fakultet u Rijeci. Diplomirala je u srpnju 2016. godine s najvišom pohvalom Summa Cum Laude. Dobitnica je Rektorove i Dekanove nagrade za izvrsnost.

Engleski jezik je uvijek bio važan dio njezina obrazovanja pa nakon studija 2016. godine završava tečaj s razinom znanja C1.

Od rujna 2016. godine pa sve do današnjeg dana radi kao učiteljica razredne nastave. Tijekom 2017. godine, uz redovan posao u školi, radila je i kao učiteljica engleskog jezika u predškolskoj ustanovi. Za vrijeme studija bavila se mnogim volonterskim aktivnostima koje su unaprijedile njezino znanje i stručnost. Volontira s djecom u Pomorskom i povijesnom muzeju grada Rijeke u sklopu Centra za istraživanje djetinjstva Učiteljskog fakulteta i to na poziciji evaluatora radionica, a kasnije i kao voditelj tih radionica. Sudjeluje u radionicama samoupravljanja i razvoja komunikacije u udruzi Potencijal.

Također, sudjeluje u osposobljavanju studenata u udruzi Bilingualism Matters (talijanski/engleski/hrvatski jezik).

Oduvijek gaji posebnu ljubav prema poeziji te ulazi u uži krug na natjecanju udruge studenata kroatistike „Idiom“ Filozofskog fakulteta u Rijeci. Sudjeluje na nagradnom natjecanju za studente pod nazivom „Suvremena tehnologija u obrazovanju“.

U ljeto 2018. godine s partnerima organizira kreativnu likovnu radionicu za djecu na kojoj sudjeluje kao voditelj. Autorica je stručnog članka pod nazivom Teachers and challenges of digital technology predstavljena na Međunarodnoj konferenciji u Sloveniji.

Svoj YouTube kanal „Školska misao“ na kojem, uz Instagram i Facebook profil, okuplja desetke tisuća ljudi pokrenula je 9. kolovoza 2018. godine. Na društvenim mrežama progovara o metodama za lakše i efikasnije učenje, tehnikama organizacije i planiranja te pronalasku motivacije i inspiracije. S vremenom pokreće projekt pod nazivom Web akademija što označava skup webinara tijekom cijele godine na kojima govori o temama povezanima s učenjem i osobnim razvojem. U svibnju 2020. godine pokreće online program individualnog mentorstva u učenju koji do sada broji velik niz zadovoljnih polaznika. Knjiga je prvenstveno kruna njezina dosadašnjeg rada, znanja i iskustva, ali i uvod u sve ono što slijedi.

Objavljuje ju i kao svojevrsno ohrabrenje svima koji priče pričaju u tišini svojih podneblja.

OBJAVLJENE KNJIGE