Marijeta Matijaš

Marijeta Matijaš autorica je priručnika Mali jezični savjetnik za bolju poslovnu komunikaciju, Umijeće javnog nastupa i Od rukopisa do čitatelja.

Na Filozofskom fakultetu u Rijeci stekla je zvanje profesorice hrvatskog jezika i književnosti, nakon čega stječe i zvanje lektorice. Više od deset godina radila je u medijima kao novinarka, voditeljica i urednica televizijskog programa Stekla je neprocjenjivo iskustvo u komuniciranju s različitim profilima osoba, ali i naučila kako prilagoditi način komuniciranja situaciji u kojoj se nalazimo i publici kojoj se obraćamo.

Kako je knjiga oduvijek bila njezin veliki prijatelj, krenula je u izdavaštvo. Nakon niza naslova na kojima je bila lektorica i urednica, napokon u 2017. objavljujem i svoju prvu knjigu Mali jezični savjetnik za bolju poslovnu komunikaciju koja doživljava veliki uspjeh na tržištu te u samo godini dana rasprodaje se čitava naklada.

Bila je to dovoljna motivacija da svoje znanje obogaćeno višegodišnjim iskustvom u javnom nastupu uokviri u još jedan naslov. Umijeće javnog nastupa nova je knjiga s kojom započinje 2019. godinu.

Od poziva da podučava o onome što najviše volim, a to su jezik i komunikacija i poveže ih s poduzetništvom koje joj je omogućilo da najbolje ostvari sebe i svoje potencijale, bilo je nemoguće pobjeći pa je tako kreirala niz edukacijskih programa i gostovala na brojnim konferencijama s ciljem podizanja svijesti o pravilnom i jasnom komuniciranju kako bi se izbjegle nesuglasice, pogreške u poslovanju, ali i financijski gubitci. Rezultat višegodišnjih edukacijskih aktivnosti jesu online programi kreirani s ciljem da edukaciju učini dostupnu svima.

Marijeta je i lektorica i urednica brojnih knjiga domaćih i stranih autora te idejna začetnica i pokretačica prve hrvatske samoizdavačke kuće poznate pod brendom Od rukopisa do čitatelja.

Objavljuje ju i kao svojevrsno ohrabrenje svima koji priče pričaju u tišini svojih podneblja.

OBJAVLJENE KNJIGE