Trening odvažnog življenja

24,00 

Razred ne postoji bez učenika i učitelja – a to je, pak, sustav u dinamičkoj ravnoteži u kojem se uloge neprestano izmjenjuju i svi su u istom trenutku i učitelji i učenici jedni drugima. Kako i na učitelje i na učenike utječe i njihova okolina, životna iskustva izvan učionice, dijelom tog razreda postaju i njihove obitelji i prijatelji. Dakle, svi smo mi međusobno povezani.

Knjiga “Trening odvažnog življenja” Ive Štefančić uči nas kako u odnose unijeti više autentičnosti, zašto je važno, uz uloge učenika i učitelja koje predstavljamo, ne zaboraviti vlastitu cjelovitost i kroz svoje životne priče pokazati da je za ljudskost kakvoj težimo dovoljno da mi budemo baš ono što jesmo, da kroz ranjivost pokažemo kako izgleda autentična snaga – ona koja se usudi pitati, istraživati, postavljati granice, plakati i smijati se.

66 na zalihi

Product total
Options total
Grand total

Podijeli na:

Facebook
LinkedIn
Pinterest

Opis

Kako u svoje odnose unijeti više autentičnosti? Zašto je važno, uz uloge koje predstavljamo određenog trenutka, ne zaboraviti vlastitu cjelovitost i kroz svoje životne priče pokazati da je za ljudskost kakvoj težimo dovoljna da mi budemo baš ono što jesmo? Da kroz ranjivost pokažemo kako izgleda autentična snaga – ona koja se usudi pitati, istraživati, postavljati granice, plakati i smijati se?

Unijeti više sebe u ovome svijetu punom (samo)kritike i straha od neprihvaćanja, pravi je pokazatelj istinske hrabrosti. Kad dopustimo sebi unijeti u svaki dan malo više ljubaznosti, malo više otvorenosti, malo više smijeha osim što pridonosimo zdravlju vlastitog živčanog sustava i omogućavamo mu bolje funkcioniranje – utječemo tako i na druge, pokazujući im da se može. I to je, kao i mnogo toga, trening.
Moj trening odvažnog življenja ovdje je primjer da si dopustite oblikovati svoj. Jer svi smo mi međusobno povezani i zajedno činimo cjelinu, zaokruženu priču, čitavu slagalicu.

Razred ne postoji bez učenika i učitelja – a to je, pak, sustav u dinamičkoj ravnoteži u kojem se uloge neprestano izmjenjuju i svi su u istom trenutku i učitelji i učenici jedni drugima. Kako i na učitelje i na učenike (o kojoj god strani katedre se radi) utječe i njihova okolina, životna iskustva izvan učionice dijelom tog razreda postaju i njihove obitelji i prijatelji (dvonožni, četveronožni…).

Dakle, svi smo mi međusobno povezani.

Izdavač: Integracija
Godina izdanja: 2023.
Jezik: hrvatski
Format: 21 x 15 cm
Broj stranica: 196
Uvez: meki
Tisak: crno-bijeli
ISBN: 978-953-50597-0-7

4 recenzije za Trening odvažnog življenja

 1. Karla

  Ovo nije jos jedna tipicna knjiga za skolarce, ovo nije ni iskljucivo knjiga za roditelje, ovo nije niti knjiga samo za ucitelje i odgajatelje…ovo je prakticni vodic i trening za sve nas, u svakoj fazi naseg zivota, rasta i rada na sebi. Mene je vec sam naziv privukao, a sa svakim novim poglavljem i svakom novom stranicom rasla sam zajedno s knjigom.

  Zelim nam svima da nam ovo djelo bude inspiracija za neke nove pobjede, podsjetnik na neke vec znane a zaboravljene poglede i ideje. Zelim nam svima da ga u nekoj fazi zivota dobijemo u ruke i rastemo uz njega, koristimo ga kao prirucnik, smjernice i podlogu za rad na sebi.

  Iskoristit cu misao same autorice i reci da sam barem ovo imala u rukama kad sam isla u skolu, no posto vjerujem da se sve dogadja s razlogom i kad treba, onda vjerujem i da je upravo sada pravo vrijeme i za tebe i za mene i za svakog citatelja.

 2. Lelija

  Knjiga koju svatko mora procitati i nauciti stosta, ponajprije o sebi. Nesto novo, svjeze, pisano otvorenog srca, s puno topline i ljubavi prema bliznjima (dvonoznim i cetveronoznim).
  Citajuci knjigu, stalno mi se vrtila misao: blago djeci uz ovakvu profesoricu!
  Neka ova divna knjiga nadahne sve vas koji je citate!

 3. Mateja

  Smatram da je knjiga za one otvorena srca i uma, sposobna je informirati, osvijestiti i čak promijeniti život! Poanta je da sve kreće od toga ako volimo sebe da ćemo moći razumjeti i prihvatiti druge ljude! To je knjiga za učenike, učitelje i roditelje, nudi odgovore i rješenja na mnoga pitanja, ali na drugačiji, puno empatičniji način. Iz situacija kad je teško najviše učimo i gradimo čvrstoću. Iva je nekim temama pristupila koristeći svoje znanje biologije i kemije te je mnoge činjenice potkrijepila izvorima, puno se toga može naučiti! Iva je autentična, iako i sama zna da je njen pogled na učionicu i ono što se ondje događa pomalo idealistički, ali smatram da svi možemo biti bolji učitelji, a s time i bolji ljudi..i u pravu je,ima nas još ‘crnih ovaca’ tako da Iva samo naprijed ❣️

 4. Mateja M.

  Knjigu sam čitala onako sa guštom, polako i upijala svaku riječ otvorenog srca. Neke retke sam htjela pročitati i nekoliko puta. Sve je pisano tako lako, iskreno, s toliko LJUBAVI da se osjeti duša autorice kroz svaku riječ.
  Knjigu ću definitivno preporučiti svima koji su spremni upoznati nešto novo, koji su spremni učiti i rasti 🙂
  Samo ću još reći WOW! Kakvo ČAROBNO ISKUSTVO! Još sam pod dojmom, i zato bravo Iva, samo naprijed, zaslužuješ sve najbolje ovog Svemira 😉 i da, čekamo nastavak!

Napiši recenziju

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)